Vasút- és postatörténettel foglalkozó weboldal

Bemutatkozás


>>>> 2023 évben 10 éves az www.ertekmentes.hu weboldal! <<<<


Köszöntök minden kedves látogatót az értékmentés.hu oldalamon!

Én Sebestyén Bence gyűjtő vagyok, és az alábbi kis bevezetőmben megismertetném Önöket magammal, a gyűjtési körömmel és nem utolsó sorban a honlappal!  

Igen fiatalon, tizenhét évesen kezdtem el a különböző tárgyak gyűjtését. A közlekedés és azon belül főleg a vasút, már kisgyermekkorom óta foglalkoztat. Gyerekként szerettem modellvasúttal játszani, de később ahogy felnőttem az valahogy nem volt számomra elég "élethű", így nagyobb tárgyak gyűjtésébe kezdtem bele. Mára már ahogy én hívom "nagyban modellezek". Immáron tizenharmadik éve gyűjtöm főként a hazai vasúti- és postatörténeti ritkaságokat, valamint a hozzájuk kapcsolódó szakirodalmat és a régi fényképanyagokat. Jelenleg több mint hétszáz tételből áll a gyűjteményem, amelyből négyszáz darab feletti azoknak a tárgyaknak a száma, ami meg is tekinthető a honlapon. 

                      

Az oldalam készítésének fő célja, hogy minél több hazai vasúttal- és postatörténettel kapcsolatos, ritka vagy nem túl ismert tárgyat mutassak be. Természetesen más is megtalálható az oldalon a gyűjteményemből, kezdve a zománctábláktól az angol jegykiadó gépekig.

Úgy gondolom, hogy ezek a sokszor tömegtermelésben vagy manufakturális műhelyekben gyártott tárgyak a jövő számára értéket jelentenek, mind szépségükben, mind technikai sajátosságukban.

             

Az oldalon megfigyelhető, hogy minden tárgy rendelkezik úgynevezett „hivatkozási számmal”. Ez a számozás ad segítséget a tárgyak pontos rendszerezéséhez, és az azonos típusú tárgyak megkülönböztetéséhez. 

Figyelmébe ajánlom a restaurálási programokat, melyek 2018/1; 2018/22019/1 és 2020/1 néven vannak meghirdetve az oldalon.   

 

Jó nézelődést kívánok!

                                                 Sebestyén Bence

                                                               ertekmentes.hu  

                                                   

Utolsó frissítés: 2023.03.19.

A honlapon megtekinthető tárgyak száma:  443  tétel


Felhívom szíves figyelmét, hogy a www.ertekmentes.hu oldal nem ószeres webshop, a feltöltött tárgyak nem eladóak!


A lentebb található kapcsolatfelvételi űrlap átmenetileg nem üzemel, így >>ide<< kattintva tud nekem üzenetet küldeni!

Kapcsolat

Az alábbi űrlap segítségével könnyen fel tudja velem venni a kapcsolatot!